Τοποθεσία

Φαληράκι

 

    Βρίσκεται δίπλα σε μια αμμώδη παραλία 4 μιλίων με κρυστάλλινα νερά και πολλές καθημερινές και σπορ δραστηριότητες. Το Φαληράκι σας προσκαλεί στην αληθινή μαγεία του. Κάθε καλοκαίρι το δημοφιλές θέρετρο προσελκύει χιλιάδες οικογένειες, ζευγάρια και singles από όλο τον κόσμο με τη δυνατότητα να καληφθούν όλες οι ανάγκες του καθενός.

 

     Εκτός από τις απίστευτες χρυσές αμμουδιές, τα παραδοσιακά σπίτια και τις ταβέρνες της περιοχής, τη φιλοξενία των ντόπιων, την ξέφρενη νυχτερινή ζωή της, το νησί της Ρόδου με μια μοναδική πολιτιστική σημασία έχει ένα ευρύ φάσμα μνημείων καθώς και μια σειρά από τοποθεσίες με ιδιαίτερα σημαντική ιστορική και πολιτιστική αξία, καθιστώντας την το ιδανικό προορισμό διακοπών για αυτούς που περιμένουν πολλά περισσότερα από ένα νησί όχι μόνο για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα που έχει να προσφέρει.

 

    Αναμφισβήτητα, η ποικιλία των μπαρ και κλαμπ, καθώς και των εστιατορίων σε όλο το Φαληράκι προσφέρει ποτά, διασκέδαση και καλό φαγητό κάνοντας τις διακοπές σας αξέχαστες. Επίσης μην διστάσετε να επισκεφτείτε την Παλιά πόλη της Ρόδου και το γραφικό χωριό του νησιού τη Λίνδο που αναμφίβολα θα σας κόψει την ανάσα.

 

 Αξιοθέατα:

 

 Συνδυάζοντας την φυσική ομορφιά με μια πλούσια συλλογή από ιστορικά αξιοθέατα και μνημεία καθώς και με την πιο ζωντανή και κοσμοπολίτικη νυχτερινή ζωή, το νησί της Ρόδου σας καλωσορίζει στην καλύτερες διακοπές της ζωής σας.

 

    Στο μεσαίωνα (1310-1522) το νησί έγινε το μονοπώλιο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, του οποίου η κύρια πρόθεση ήταν να προσφέρει φιλοξενία και την προστασία των χριστιανών προσκυνητών στους Αγίους Τόπους. Είτε είστε λάτρης της διασκέδασης ή των αξιοθέατων, η ιστορική Παλιά Πόλη της Ρόδου μόνο 13 χιλιόμετρα περίπου από το Φαληράκι είναι κάτι που σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε! Το κάστρο πραγματικά είναι έμπνευση και έχει διατηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση, κάτι που μπορεί να δικαιολογήσει γιατί έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

 

    Επισκεφθείτε το Παλάτι των Ιπποτών και θα περπατήσετε στα στενά πλακόστρωτα σοκάκια και τα στενά σοκάκια, όπου η αγορά τύπου παζάρι προσφέρει παραδοσιακές τέχνες και άλλα σουβενιρ. Επιπροσθέτως, η Λίνδος έχει μια ωραία αμμουδερή παραλία με εκπληκτική κρυστάλλινα καταγάλανα νερά και κοντά σε αυτή, το χωριό της Λίνδου το οποίο σας προσκαλεί να ανακαλύψετε τις ομορφιές του. Μην διστάσετε να επισκεφθείτε και να περπατήσετε στα στενά δρομάκια που είναι μόνο για πεζούς και να ανακαλύψετε τα πανέμορφα σπίτια.


Φαληράκι ιστορία:


   Βρίσκεται στο σταυροδρόμι δυο μεγάλων θαλάσσιων διαδρομών της Μεσογείου, ανάμεσα στο Αιγαίο και τα παράλια της Μέσης Ανατολής, το νησί της Ρόδο έχει δεχθεί επιρροές από μεγάλους και διαφορετικούς ανθρώπους και διαφορετικούς πολιτισμούς που κατοίκησαν στη Ρόδο, που άφησαν το σημάδι τους σε όλες τις πτυχές του πολιτισμού του νησιού! Η στρατηγική του θέση απέφερε στο νησί μεγάλο πλούτο και κατέστησε την πόλη της Ρόδου μια από τις κορυφαίες πόλεις του αρχαίου ελληνικού κόσμου.


    Το 1957, ένα νέο πολεοδομικό σχέδιο εγκρίθηκε το 1960 ολόκληρη η πόλη χαρακτηρίστηκε ως διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού. Και αργότερα, το 1988, η παλιά πόλη της Ρόδου επιλέχθηκε ως Πόλη Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από UNESCO. Η Αρχαιολογική Υπηρεσία ήταν να ανακατασκευαστεί και να ενταχθούν οι οχυρώσεις που έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημίες και το κτίριο που φιλοξενεί το Αρχαιολογικό Museum. Η έλλειψη κατασκευής νέων κτιρίων στη μεσαιωνική πόλη σε αυτό το σημείο έδωσε την Αρχαιολογική Υπηρεσία κάποιες ευκαιρίες για ανασκαφές. Σε ιστορικές πόλεις όπως η Ρόδος, όπου οι σημερινή ζωή συνεχίζεται, αρχιτεκτονικά η συντήρηση γίνεται ένα έργο αρκετά δύσκολο.